I pripadnici Vojske dezinfikuju ulice u Vranju FOTO/VIDEO

Pripadnici Centra ABHO Vojske Srbije iz Kruševca u subotu u Vranju sprovode akciju dezinfekcije najvažnijih gradskih saobraćajnica.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković zahvalio je komandantu Kopnene vojske, general-potpukovniku Milosavu Simoviću na podršci i pomoći, ocenjujući da je "odnos lokalne zajednice i vojske na najvišem nivou".

Milenković i pripadnici Vojske Srbije usaglasili su trasu kretanja vozila i dezinfekcija ulica je u toku.

Gradski većnik za zdravstvo Miroljub Stanković izjavio je za zvaničan gradski sajt da je Krizni štab, sa gradonačelnikom na čelu, "na najbolji način odgovorio na krizu izazvanu epidemijom virusa COVID-19.

Pripadnici 246. bataljona ABHO iz Kruševca, koji je u sastavu Kopnene vojske Srbije, angažovani su na mnogobrojnim zadacima i pomažu stanovništvu u borbi protiv sprečavanja epidemije uzrokovane virusom COVID-19 na celoj teritoriji Republike Srbije.

U ovom trenutku iz 246. bataljona ABHO angažovano je oko 90 pripadnika na zadacima biološke dezinfekcije sa petnaest specijalnih motornih vozila ACD M-78, uređajima za dekontaminaciju novije generacije i petnaestak transportnih motornih vozila koji su logistička podrška u izvršenju zadataka.

Najnovije vesti