I peta pobeda rukometaša: Župa - Vranje 29:33

Rukometaši Vranja 1957 zadržali su maksimalan učinak u ovogodišnjem šampionatu Super B lige Istok - Zapad pobedom u Aleksandrovcu nad Župom sa 29:33 (20:18), u utakmici 5. kola koje je odigrano u sredu u vanrednom terminu.

Domaćini, koji u ovoj sezoni imaju solidan tim, držali su se dobro protiv favorizovanih Vranjanaca u prvom delu igre i čak ga završili prednošću od dva kola.

U nastavku su međutim stvari došle na svoje mesto i Vranjanci su ostvarili sigurnu pobedu, ponajviše zahvljujući odlično odbrani.

Na golu je odličan bio Nikola Milojković, pa su Vranjanci u drugom delu igre primili samo 9 golova.

Kada su u u 48. minutu otišli na sedam golova prednosti (23:30), bilo je jasno da će Vranjanci odneti bodove iz Aleksandrovca.

Na kraju su za zasluženu pobedu pozdravljeni aplauzom objektivne domaće publike.

U vranjskom timu briljirao je desno krilo Veljko Anisijević sa 8 postignutih golova.

Pivotmen Stefan Pavlović, koji je proglašen za igrača utakmice, u listu strelaca upisao se 6, kao i levo krilo Stefan Jovanović, a Davor Tasković 5 puta.

Tri gola dao je kapiten Ljubodrag Stevanović, po 2 Sava Tašković i Nemanja Milutinović, a 1 Dimitrije Milenković.

Kod domaćina najefikasniji sa po 5 golova bili su Ivan Mihajlović, Aleksandar Stepanović i Nenad Jozić.

Posle pet odigranih kola Vranjanci imaju maksimalnih deset bodova i prvi su na tabeli.

Drugi je prokupački Topličanin sa 8, nakon što je u sredu uveče savladao kao gost u Kraljevu savladao do ovog kola trećeplasiranog Metalca sa 22:27.

RK Vranje 1957 će u narednom kolu biti domaćin poslednjeplasiranom Zlataru iz Nove Varoši, ekipi koja je u ovom kolu poražena kao domaćin od negotinskog Hajduk Veljka sa 23:32.

Najnovije vesti