I jedan Hančanin na optužnici protiv Belivukove grupe

Vranje - Zbog sumnje da je prodavao drogu uhapšen je i mladić (21) iz Vladičinog Hana, koji je radio kao konobar u restoranu na stadionu FK Partizan, a istražni organi dovode ga u vezu sa hapšenjem grupe Veljka Belivuka koja se sumnjiči za teška krivična dela.

Hančanin se po optužnici, čije je delove objavio KRIK, tereti i za silovanje mladića, prenose Južne vesti.

Da je Hančanin uhapšen potvrdio je u studiju TV Pink predsednik Aleksandar Vučić, u emisiji u kojoj se govorilo o hapšenju i zločinima Belivukove grupe.

Tada su puštani snimci prisluškivanih telefona u kojima se čulo da je Milan Ljepoja iz Niša ubijen u kući ove kriminalne grupe u Ritopeku.

Od tada je prošlo skoro sedam meseci, a tužilac je podigao optužnicu protiv uhapšenih.

U njoj je, kako prenosi KRIK, i ime Hančanina kojem se na teret stavljaju prodaja droge i silovanje.

Hančanin je rekao da je poverenje grupe zadobio "jer se isticao u šaranju grafita navijača Crvene zvezde" pa su mu "dali da radi i spava u prostorijama restorana na stadionu Partizan".

Tu je pre radnog vremena "prepakivao različite vrste droga koje je dobijao u paketima od 100 grama u manje pakete", isprčao je on u policiji, a prenosi KRIK.

Ovaj svoj iskaz, kako piše ovaj istraživački portal, 21-godišnjak je porekao u tužilaštvu, ali je tužilac odlučio da njegovu izjavu datu policiji ipak koristi u postupku.

Mladić koji je kidnapovan ispred stadiona i uvučen u restoran i čuveni "štek", koji su na nekadašnjem JNA koristili “Principi”, grupa koji je vodio Belivuk, ispričao je detalje još jednog zločina u kojem je navodno učestvovao Hančanin.

Naime, on je mučen jer je grupa sumnjala da ih špijunira za suparnike iz "Alkatraza".

"Oni su imali u svojoj glavi da sam ja došao tu da nameštam Velju, Mareta.

Cinkarenja nije bilo, znači niti je bilo namere niti ništa", ispričao je mladić kasnije u tužilaštvu.

Prema njegovom priznanju 22-godišnjaka iz Požarevca su, nakon što je uvučen u prostorije ispod istočne tribine, vezali za stolicu, tukli na različite načine, koristeći i bilijarski štap, prebijali prste na nogama i rukama, a na kraju je i silovan.

Pušten je nakon tri dana i ostavljen na naplatnoj rampi u Vrčinu.

Hančanin kojem se sada pripisuju dva krivična dela je već bio poznat policiji jer je u januaru prošle godine osuđen pred Osnovnim sudom u Surdulici i bio je na uslovnoj kazni.

Prema javno dostupnim podacima na ovu presudu se advokat mladića žalio, ali je odluka potvrđena i drugostepeno, pa je presuda postala pravnosnažna 19. avgusta 2020. godine.

Podsetimo, kriminalna grupa čije su vođe bili Veljko Belivuk i Marko Miljković uhapšena je početkom godine.

Njima se na teret stavlja ukupno pet ubistava i silovanje.

Projekat "Prvosuđe, evrointegracije i novinarska praksa" sufinansiran je iz Budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.”.

Najnovije vesti