I bujanovačke naprednjakinje osudile Trifunovića

Unija žena bujanovačkog odbora SNS osudila je "sve češće uvrede i nasilje nad ženama od strane opozicije oličene u Savezu za Srbiju".

Na pitanje Bujanovačkih da li smatra da su za negativnu atmosferu u društvu odgovorni isključivo pripadnici opozicije, i da samo oni vređaju, potpredsednica Opštinskog odbora SNS Lidija Janjić je odgovorila da ne misli tako, "ali da je svako mogao da čuje uvrede koje su na račun premijerke i pojedinih novinarki izneli Željko Veselinović i Sergej Trifunović".

Konferencija za štampu je, kako je rekla, organizovana na inicijativu bujanovačke Unije žena SNS-a, a ne po nalogu iz centrale stranke.

Odgovarajući na pitanje o eventualnoj zloupotrebi osetljive teme kao što je nasilje nad ženama za obračun sa političkim neistomišljenicima, Janjićeva kaže da to "ovde nije slučaj".

- Mi smo osudili i postupke pripadnika SNS-a koji su vređali žene.

Međutim, svedoci smo talasa uvreda u poslednjih mesec dana koji dolazi sa druge strane - rekla je ona.

Sa konferencije je upućen apel medijima i civilnom sektoru da daju doprinos uspostavljanju zdravog društva u kojem se poštuju norme i da je neophodno da se negativnom trendu uvreda i nasilja konačno stane na put.

Osim vladajućih stranaka, uvrede koje je na račun novinarke Srpskog telegrafa Ivane Žigić izneo glumac Sergej Trifunović, osudila su i neka novinarska udruženja.

Najnovije vesti