I bujanovačka Srednja škola Sveti Sava prikuplja novac za Vukana

Učenici i Savet roditelja bujanovačke Srednje stručne škole Sveti Sava odlučili su da se priključe akciji prikupljanja novčane pomoći za lečenje osmomesečne bebe Vukana Stoiljkovića iz Vranja, koja boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1 (SMA), a kojoj je što pre potrebno 2,5 miliona evra kako bi primila preskupu terapiju Zolgensma.

U ovoj školi organizovan je humanitarni turnir, a na sam dan završetka turnira biće realizovana akcija pomoći donatora.

Predsednik Opštinskog saveta roditelja Saša Nikolić poziva sve ljude dobre volje, kao i firme i druge privredne subjekte koji su u u mogućnosti da podrže ovu akciju.

"Sva sredstva biće uplaćena na račun za lečenje Vukana Stoiljkovića.

Osiguravajuća kuća Wiener stadtische se takođe priključila akciji donirajući majce učesnicima turnira, a na dan završetka turnira doniraće i novčani ček.

Takođe i izdavačka kuća Klett koja će donirati knjige za prodaju.

Očekujemo pozitivan odgovor većeg broja firmi i preduzeća, kao i jednog velikog fudbalskog kluba", najavljuje Nikolić u izjavi za Vranje News.

U Vranju je nedavno otkriven slučaj bebe, osmomomesečnog Vukana Stoiljkovića koji boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1 (SMA), čijoj je porodici hitno potrebna novčana pomoć, jer mora da primi preskupu Zolgensmu da bi pobedio ovu tešku bolest.

Najnovije vesti