Humanitarni sajam knjiga za Vranjanku Tijanu u subotu

Na inicijativu humanih Vranjanaca i Fudbalskog kluba Prestiž, u Vranju će u subotu 19. novembra od 10 časova biti organizovan humanitarni sajam knjiga sa idejom da sav prihod od prodaje bude usmeren za lečenje sugrađanke Tijane Stojiljković.

Prodajni štandovi biće postavljeni na centralnom gradskom šetalištu u Vranju.

Ljudi dobre volje donirali su i doniraju knjige, a Vranjanci će u subotu moći da pomognu Tijani tako što će kupiti neku od njih.

Vranjski pesnik Stevan Milošević najavio je da će se priključiti akciji i u subotu potpisivati svoje knjige koje je donirao.

Pomoć u organizaciji sajma pružaju Društvo onkoloških pacijenata u Vranju i Eparhija vranjska.

Tijani Stojiljković je uspostavljena dijagnoza G35 - Sclerosis Multiplex, bolest centralnog nervnog sistema, gde imuni sistem napada sopstvena tkiva.

Saznanje da u Rusiji postoji klinika koja izvodi tretmane matičnim ćelijama sa stopom uspešnosti od 95 odsto kod obolelih u ovoj fazi bolesti, dala je Tijani nadu da će ponovo moći da stane na svoje noge.

Kako pomoći

Osim kupovine knjiga na predstojećem sajmu u Vranju, Tijani možete pomoći i na druge načine. Najpre, preko Fondacije Budi human, uplatom na dinarski račun 160-6000001468186-67 ili devizni 160-6000001468201-22. Pomoć za Tijanu prikuplja se i slanjem SMS-a sadržine 1348 na broj 3030.

Najnovije vesti