Humanitarni koncert grupe Izvor za Sunčicu u utorak u Borinoj kući

Vranjska grupa Izvor, koja izvodi tradicionalnu muziku na starim instrumentima, održaće humanitarni koncert sa namerom prikupljanja novca za lečenje Vranjanke Sunčice Stošić, u utorak 11. jula u 19.30 časova u dvorištu Muzej kuće Bore Stankovića u Vranju.

Sunčica se nalazi na lečenju u Rusiji, gde joj je u proteklom periodu "sa pluća odstranjeno sve što je neočekivano pronađeno magnetnom rezonancom".

Porodica je saopštila da je nakon par dana stigao nalaz prema kome uzorci "nisu malignog karaktera".

"To znači da taj zahvat moramo da platimo, ali i znači da Sunčica može da primi matične ćelije u Rusiji i nakon kraćeg oporavka od operacije krenuće pripreme za dalje lečenje zbog kog je prvobitno otišla tamo.

Ono što je negativna strana priče je da smo mi trenutno zaglavljeni finansijski.

Predračun je stigao (vidi sliku) i naš iznenadni zahvat košta samo 12.800 evra.

Mi na taj novac i na ove prepreke nismo računali kad smo sakupljali sredstva za terapiju, put, kontrole i kontrole nakon tretmana.

Stoga vas ovim putem sve obaveštavamo da nama laički rečeno gori pod nogama, jer ne smemo da dođemo u situaciju da se lečenje ne daj Bože prekine ili da je vrate nazad u Srbiju zbog nedovoljno sredstava.

U trci smo s vremenom i pod pritiskom, Sunčica za sada ostaje u bolnici, a mi vas sve molimo da pošaljete jedan SMS, ko koliko može.

Znamo da su vremena teška, ali mi ne smemo da dođemo u situaciju da opet sakupljamo isti novac.

Sad kad je pobeda na dohvat ruke.

Molimo sve da ovo podele dalje i da što pre bolnici isplatimo novac kako bi Sunčica počela sa lečenjem", saopšteno je iz njene porodice.

Grupa Izvor odlučila je da u ovoj situaciji da svoj doprinos i održi koncert koji će pomoći razrešenju ove situacije, navodi vokalna solistkinja Izvora Ivana Tasić.

"Uvek se rado odazivamo i pomažemo kada je neko u ovakvoj situaciji.

Nadamo se da će doći što veći broj ljudi.

Karta za naš koncert se neće naplaćivati, a novac, odnosno iznos za Sunčicino lečenje svako će moći da donira po svojoj želji i mogućnostima", kaže Ivana.

I pre, u toku i nakon koncerta grupe Izvor građani mogu pomoći Sunčici slanjem SMS-a sadržine 1464 na broj 3030.

Tegobe od dvadeset druge godine

Sunčici je 2012. godine dijagnostikovana Multipla skleroza (Dg. G.35 Sclerosis multiplex). Prve tegobe osetila je u 22. godini života, u vidu otežanog ustajanja zbog utiska slabosti u nogama, što je trajalo jedan dan i spontano se povuklo. Sledeće tegobe primećuje 2006. godine u vidu nestabilnosti pri hodu, što je trajalo dve nedelje i spontano se povuklo, a 2009. godine je hospitalizovana zbog bolova u dubini desnog oka, smanjene oštrine vida i glavobolje. I pored terapije koju prima vremenom dolazi do novih neuroloških pogoršanja kao i pogoršanja vida i na levom oku. Nadu za poboljšanje zdravstvenog stanja Sunčica ima u lečenju matičnim ćelijama koje se sprovodi u jednoj klinici u inostranstvu koja ima dugogodišnje iskustvo i pozitivne rezultate u lečenju ove bolesti. Da bi Sunčica što pre nastavila sa lečenjem, prikupljana je u proteklom periodu pomoć ljudi dobre volje u vidu donacija. Novac joj je, osim za transplantaciju matičnih ćelija hematopoeze (HSCT), potreban za specijalističke preglede, laboratorijske analize, rehabilitaciju, lekove, suplemente i putne troškove. od nedavno, iskrsli su dodatni troškovi, zbog čega se akcija prikupljanja novca za njeno lečenje nastavlja.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...