Humanitarna dekupaž radionica na Pedagoškom za Nadicu

Humanitarna dekupaž radionica Za Nadičin siguran hod održana je na Pedagoškom fakultetu u Vranju, s ciljem prikupljanja sredstava za lečenje Vranjanke Nadice Stošić, kojoj je u borbi sa sa bolešću neophodna novčana pomoć.

Učesnici radionice bili su zaposleni na fakultetu, ali i ostali zainteresovani građani.

Oni su imali priliku da se upoznaju sa jednom od varijanti dekupaž tehnike, ali i da pokažu solidarnost sa sugrađankom Nadicom Stošić, koja boluje od multiple skleroze.

Ovom prilikom prikupljeno je 20.000 dinara.

Kako je interesovanje bilo veće od kapaciteta i broja planiranih učesnika, voditeljka radionice i asistent na Pedagoškom fakultetu Marija Dejković najavila je još nekoliko radionica s ciljem prikupljanja sredstava za Vranjanke kojima je podrška prekopotrebna.

"U planu je uključivanje studenata i saradnja sa drugim institucijama, kako bi se akcije omasovile i prikupila sredstva za naše sugrađanke Nadicu Stošić, Adrijanu Simeonovu i Snežanu Stanković, koje su ovih dana u centru pažnje svih nas, nažalost povodom koji zahteva buđenje i pomoć svih.

Kao institucija čiji je jedan od primarnih zadataka da vaspitava i obrazuje mlade ljude za jedan od najhumanijih poziva, apelujemo na sve
institucije i građane da se uključe i pomognu, u skladu sa svojim mogućnostima, našim mladim i hrabrim sugrađankama", poručuje prof. dr Ljiljana Mitić sa Pedagoškog fakulteta.

Nadica Stošić

Tridesetpetogodišnjoj Nadici Stošić iz Vranja potrebna je novčana pomoć za lečenje multipla skleroze na klinici u Moskvi. Na sve one koji mogu i žele da pomognu apeluju i iz Fondacije Budi human. Nadici je bolest dijagnostikovana 2016. godine, a od tada je više puta bila hospitalizovana u Klinici za neurologiju, kao i na odeljenju za neurologiju Zdravstvenog centra u Vranju, međutim, terapija koju prima ne daje očekivane rezultate. U kontaktu sa lekarima Klinike u Moskvi koja ima dugogodišnje iskustvo u lečenju ove teške bolesti dolazi do saznanja da je moguće zaustavljanje progresije bolesti primenom HSCT terapije koja se primenjuje u ovoj Klinici, za šta su joj potrebna značajna finansijska sredstva - navode iz Fondacije. Osim za terapiju, Nadici je novac potreban i za putne troškove u toku lečenja, specijalističke preglede, laboratorijske analize i rehabilitaciju. Nadici možete pomoći i tako što ćete poslati SMS sadržine 1436 na 3030 ili uplatom na dinarski račun 160-6000001614786-65.

Najnovije vesti