Horu muzičke škole prva nagrada za izvođenje kompozicije na festivalu FEDEHO

Prvo mesto u kategoriji izvođenje zadate kompozicije, za pesmu Čudna šuma na tekst Ljubivoja Ršumovića, osvojio je hor Muzičke škole Stevan Mokranjac u Vranju, pod rukovodstvom Aleksandre Savić, na festivalu FEDEHO koji je održan u organizaciji Dečjeg kulturnog centra (DKC) u Beogradu.

Autor muzike na zadatu kompoziciju je Kristina Parezanović.

Podsećanja radi, lane je vranjski hor bio apsolutni pobednik ovog festivala.

Republički Festival horova dece i mladih FEDEHO održan je u četvrtak i petak, na Velikoj sceni Donka Špiček beogradskog DKC-a.

O nagradama je odlučivao žiri u kome su bili teoretičar muzike i dirigent dr Miloje Nikolić, kompozitorka i dirigentica Kristina Parezanović i solista Mihailo Šljivić.

Festival FEDEHO okuplja horove osnovnih i srednjih škola, muzičkih osnovnih i srednjih škola, kao i crkvene horove i horove pri državnim i privatnim institucijama.

Učesnici festivala imaju priliku da uz zabavu i upoznavanje sa svojim vršnjacima jedni drugima prezentuju talenat, uporede muzička dostignuća i pokažu se u muzičkom žanru u kom su najbolji.

Cilj festivala je afirmisanje dečje horske muzike, scenskog muzičkog izvođenja i popularisanje horske muzike kao deo našeg kulturnog nasleđa.

Urednica festivala je mr dirigovanja Nevena Ivanović, dirigent Hora Dečjeg kulturnog centra u Beogradu.

Najbolji hor, po mišljenju stručnog žirija, predstavlja Srbiju na jednom od koncerata Međunarodne manifestacije dece Evrope pod nazivom Radost Evrope.

Nastup hora Muzičke škole Stevan Mokranjac na ovogodišnjem festivalu FEDEHO pogledajte u video materijalu sa Yotube kanala Dečjeg kulturnog centra u Beogradu.

Najnovije vesti