Hologrami u nastavi hemije: Javni čas u vranjskoj gimnaziji

U Gimnaziji Bora Stanković u Vranju održan je javni čas pod nazivom Hologrami u nastavi hemije.

Ovaj čas je sa učenicima drugog razreda specijalizovanog odeljenja za računarstvo i informatiku i učenicima prirodno matematičkog smera odeljenja 2/5 održala profesorka hemije u gimnaziji Dijana Kostić.

"Hologram je 3D slika (sadrži dubinu), tako da objekat može da se posmatra iz svih pravaca, kao da je stvaran.

Učenici su sa profesorkom na javnom času prikazali hologram molekula DNK, kao i hologram jedne purinske baze koja ulazi u sastav polinukleotidnih lanaca molekula DNK – azotnu bazu adenin.

"Upotreba holograma u nastavi hemije i u nastavi ostalih prirodnih nauka omogućava bolje shvatanje prostorne orijentacije odgovarajućih molekula", rekla je profesorka Kostić.

Učenici koji su učestvovali u izradi materijala za pripremu holograma kao i u realizaciji javnog časa su Anđela Ristić, Lazar Jorgačević i Lazar Kostadinović (specijalizovano odeljenje za računarstvo i informatiku), kao i učenici Sara Popović, Katarina Zlatanović i Vuk Obradović (odeljenja 2/5 prirodno-matematičkog smera.

"Ovako jedan inovativan pristup u nastavi hemije sa međupredmetnom korelcijom predmeta : biologije, fizike i sa informatičkim veštinama učenika IT odeljenja je poduhvat ovakovog dela primenjivog u nastavi", nadovezuje se direktorka gimnazije Suzana Mišić Stanković.

Najnovije vesti