Hiljadu dece na Mini basket festivalu u Vranju

Na Trgu Staniše Stošića u Vranju održan je pokazni košarkaški trening, u sklopu promocije Međunarodnog mini basket festivala “Srećno detinjstvo”.

Samom događaju prethodio je defile članova KK “Panteri” iz Vranja centralnim gradskim šetalištem, koji su na improvizovanom terenu, na platou ispred Narodnog muzeja, uvežbavali načine i taktike bacanja lopte u koš.

Pokazni trening sa vežbama zagrevanja, kojem je prisustvovao veliki broj građana, održao je predsednik Minibasket udruženja pri KSS Rade Georgievski.

Nenad Đorđević, gradski većnik za sport i omladinu izrazio je tom prilikom zadovoljstvo što grad po prvi put organizuje jedan masovni sportski festival u kome učestvuje 70 ekipa sa oko 1.000 dece.

Predsednik KK “Panteri” Marjan Stanojković, čiji je klub pružio neophodnu tehničku podršku, nada se da će ovo postati tradicionalni sportski događaj u Vranju.

- Veoma mi je drago što je grad prepoznao značaj ovakvog događaja, koji kroz igru uči decu zdravim stilovima života.

Ovo jeste afirmacija košarke, ali sa toliko učesnika ovo je jedinstvena prilika za druženje dece i njihov zdravi razvoj - rekao je Stanojković.

Ovaj događaj ima i svoj humani karakter, budući da je tokom trajanja aktivnosti organizovano i prikupljanje novca za decu i omladinu oboleloj od maligniteta i drugih teških bolesti, koji će biti uplaćen na namenski gradski račun.

Zvanično otvaranje festivala je u nedelju 13. maja, u 12 časova u Sportskoj hali u Vranju, a prve utakmice počinju od 8 časova.

Uporedo sa nadmetanjem na terenima u Sportskoj hali, turnir će se igrati i u sali Medicinske škole “dr Izabel Emsli Haton”.

Najnovije vesti