Hibridni život Ljiljane Marinković pred Vranjancima FOTO/VIDEO

Izložbom pod nazivom"Hibridni život i njegove (be)značajne pojedinosti", primenjene umetnice Ljiljane Marinković, iz Beograda, koja je otvorena u petak u Galeriji Narodnog univerziteta (NU) u Vranju, ovaj galerijski prostor, posle duže pauze zbog pandemije koronavirusa, nastavlja svoj uobičajeni izložbeni život.

Diretorka NU Gordana Dimitrijević naglasila je da se ova izložba otvara nakon šestomesečne pauze u galerijskom radu.

- Čast mi je što možemo da nastavimo naše izložbene delatnosti u kontrolisanim uslovima i drago mi je što to činimo upravo sa Ljijanom Marinković, umetnicom iz Beograda, veoma mladom, ali i autorkom sa bogatim iskustvom - rekla je Dimitrijevićeva.

Govoreći o svojoj izložbi, Marinkovićeva je naglasila svoju umetničku potrebu da stalno ide ka nečem novom, te da je inspiraciju za ovaj deo stvaralačke karijere dobila u Baumanovom delu "Fluidni život".

Reč je o autorki koja je rođena 1993. godine u Beogradu.

Diplomirala je na osnovnim akademskim studijama Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku keramike, a u klasi profesora Velimira Vukićevića.

Godine 2017. završila je master akademske studije u klasi docenta Ljubice Jocić Knežević i dobila zvanje master primenjeni umetnik.

Tokom i nakon studija učestvovala je na izložbama i umetničkim kolonijama u zemlji i inostranstvu, sarađivala sa studentima umetnosti iz Nemačke.

Učestvovala je na radionicama keramike i u okviru programa „Dodir“, realizovanog u saradnji Fakulteta primenjenih umetnosti sa školom za slepu i slabovidu decu „Veljko Ramadanović“ u Zemunu.

U oktobru 2018. godine upisala je master akademske studije na UNESCO katedri za Kulturnu politiku i menadžment u kulturi.

Živi i radi u Beogradu.

Izložba u Vranju biće otvorena do 7. septembra, a radno vreme Galerije NU je radnim danima od 10 do 18 časova.

Najnovije vesti