Help Vukovoj školi donirao aparate za đačku kuhinju

Osnovnoj školi Vuk Karadžić u Vranju u ponedeljak je organizacija HELP uručila novu opremu za đačku kuhinju vrednosti 1,2 miliona dinara sa PDV-om.

Ugovor o donaciji su potpisali u ime Helpa, Bane Stanojković i direktorka škole Marina Stojanović.

- Ova donacija mnogo znači školi, jer od otvaranja nove zgrade nije bilo nabavke aparata za đačku kuhinju.

U ovom trenutku veoma je značajno za sve nas da se deca hrane u đačkoj kuhinji, zbog poznate epidemiološke situacije.

Hvala Gradu, hvala i Helpu u ime nas zaposlenih, ali i dece - rekla je direktorka Stojanović.

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović zahvalila se Helpu na izvrsnoj dugogodišnjoj saradnji.

- Ovo je još jedan u nizu projekata koji realizujemo sa Helpom na dobrobit obrazovnih ustanova i lokalne zajednice uopšte.

Što se tiče donacije za đačku kuhinju, stigla je u pravom trenutku, jer smo inače razmišljali na koji način da obnovimo dotrajalu opremu -izjavila je Jović.

Predstavnik Helpa Bane Stanojković istakao je "da je cilj projekta sprečavanje migracija i pružanje podrške povratnicima po readmisiji, tražiocima azila i drugim pripadnicima ugroženih grupa stanovništva".

- Projekat ima direktan uticaj na povećanje socijalne uključenosti ugroženih grupa stanovništva i na poboljšanje uslova života izuzetno ugroženih porodica - dodao je Stanojković.

U okviru projekta planirana je pomoć za još dve škole sa teritorije grada Vranja, a to su "Branislav Nušić" u Rataju i "Bora Stanković" u Tibuždu, gde je predviđena zamena stolarije.

Donacije se realizuju u okviru projekta "Upravljanje migracijama i podrška povratku tražilaca azila" koji finanasira Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Nemačke preko nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, a na terenu sprovodi nemačka NVO Help.

Projekat je počeo januara 2019. i trajaće do 30. novembra ove godine, a celokupan budžet za sve aktivnosti na teritoriji Republike Srbije je 2.847.522.55 eura.

Najnovije vesti