HELP i Grad Vranje podstiču zapošljavanje mladih (VIDEO)

U okviru projekta "Smanjenje siromaštva kroz mogućnosti zapošljavanja u cilju pristupanja Srbije Evropskoj uniji", gradonačelnik Slobodan Milenković i šef kancelarije Help-a Bane Stanojković potpisali su ugovore sa sedam poslodavaca, korisnika podsticajnih sredstava kod kojih će biti angažovano devet zaposlenih, tzv. finalnih korisnika.

Gradonačelnik Slobodan Milenković potencirao je značaj uspešne saradnje sa HELP-om u realizaciji ovog programa, koji se ogledu u održivosti projekata i zadovoljstvu poslodavaca.

- Čestitam poslodavcima i sugerišem da ova podsticajna sredstva iskoriste za unapređenje proizvodnje, jer je cilj razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća, kao smanjenje nezaposlenosti i stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta.

Koristim priliku da ukažem svim poslodavcima da za podsticajna sredstva mogu aplicirati ne samo kod Fonda za razvoj i nevladinih organizacija, već i kod drugih fondova, a o detaljima se mogu informisati u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj - dodao je Milenković.

Bane Stanojković, šef kancelarije Help-a kazao je da je cilj "Komponente 2" ovog projekta povećanje zaposlenosti mladih kroz plaćenu stručnu praksu u trajanju od šest i devet meseci kod odabranog poslodavca.

- Nakon toga, poslodavcima se pruža mogućnost da zaposle praktikante na minimum 12 meseci i na taj način ostvariće pravo na sredstva u visini od 2.500 evra u vidu opreme, po radnom mestu.

Tokom realizacije ove komponente u prethodnom projektu od ukupno 20 praktikanata, 18 je ostalo da radi u kompanijama koje su bile deo ovog projekta - istakao je Stanojković.

Projekat "Smanjenje siromaštva kroz mogućnosti zapošljavanja u cilju pristupanja Srbije Evropskoj uniji“ sprovodi nemačka organizacija ,,Help-Hilfe zur Selbsthilfe“, a finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju SIDA.

Projekat ukupne vrednosti 2,05 miliona evra realizuje Help od oktobra 2017. do septembra 2020. godine u 19 opština i gradova u Republici Srbiji.

Ukupna vrednost investicije za Grad Vranje iznosi 78.420 evra.

Najnovije vesti