Hapšenje: Jedan od lažnih policajca sa blinkerima u stvari bivši policajac

Jednog bivšeg policajca (1963) uhapsili su pripadnici Policijske uprave u Vranju zbog postojanja osnova sumnje da je krajem decembra, predstavljajući se lažno da je policajac i koristeći policijske blinkere na automobilu tipa "audi", presrelo strance kod sela Panevlje, na autoputu Niš - Vranje, i od putnika iz automobila nemačkih registracija oteo 10.000 evra.

On se sumnjiči da je počinio krivično delo razbojništvo, te delo u vezi sa držanjem i posedovanjem oružja.

Prema saznanjima iz izvora bliskih istrazi, prilikom pretresa kuće bivšeg policajca pronađeni su automatska puška, pištolj, dve bombe, policijska uniforma, službena legitimacija, blinkeri, svetleća tabla sa natpisom "stop policija".

Uhapšenom bivšem policajcu određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati.

O daljim merama protiv njega i eventualnom pritvoru predlog će dati predstavnici nadležnog tužilaštva koji preuzimaju ovaj slučaj.

Podsećanja radi, prema policijskim izvorima razbojništvo se desilo krajem decembra kod sela Prevalac, kada je iz "audija" izašla osoba u uniformi, naoružana automatskim oružjem i od stranaca otela pomenutu svotu novca.

Oštećena su tada dva putnika – jedan iz Albanije, a drugi iz Makedonije.

Slučaj je prijavljen vranjskoj policiji, a na njemu već radi nadležno tužilaštvo.

Podsećanja radi, i u Surdulici se desetak dana pre ovog desio slučaj kada su dvojica muškaraca presreli maloletnike i uzeli im manju sumu novca predstavljajući se kao inspektori policije.

Vlada Srbije je ubrzo posle toga usvojila izmene Uredbe o izgledu, formi i sadržini službene značke i službene legitimacije, koja propisuje da je "zabranjeno posedovanje značke i službene legitimacije licima koja nisu pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova".

Kazne za fizička lica koja učine tako nešto su od 100.000 do 150.000 dinara.

Najnovije vesti