Hapšenja u vezi sa radovima na školi u Preševu

Vranje/Preševo - Iz MUP-a Srbije saopšteno je da je uhapšena jedna osoba (42), nadzorni organ Saobraćajnog instituta CIP Beograd, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita, dok su jos jedna osoba (50), zaposlena u Saobraćajnom institutu CIP Beograd, te još jedno lice (52) iz radnje „Elektro tim AMZ” i jos jedna osoba (48) uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem.

Hapšenje se tiče izvedenih radova u jednoj osnovnoj školi u Preševu koji, kako se navodi, "nisu bili u skladu sa projektom i izvedenim stanjem na terenu".

- Takođe, jedna osoba (41), odgovorno lice firme „Vijator” DOO iz Preševa, uhapšena je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo davanje mita - saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Hapšenje su sproveli pripadnici policijskog Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu i Bezbednosno-informativnom agencijom.

Uhapšeno je pet osoba od kojih se tri sumnjiče da su počinile krivično delo trgovina uticajem, jedna za primanje mita, a jedna osoba za davanje mita.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, saopšteno je iz MUP-a.

Najnovije vesti