Hančanin pod sumnjom za pripadništvo organizovanoj grupi za preprodaju marihuane

Zajedničkim radom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije i policijskih uprava u Nišu, Zaječaru, Prokuplјu i Vranju, a u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, uhapšeni su D. V. (1996) i D. S. (1998) iz Niša, kao i A. V. (1997) iz Vladičinog Hana pod sumnjom da su, navodno, kao članovi kriminalne grupe prodavali narkotike na teritoriji Niša, Sokobanje i Prokuplјa.

Sumnjiče se i da su u januaru, navodno, dvema osobama u Sokobanji, tada uhapšenim, prodali 9,8 kilograma marihuane koja je od te dvojice oduzeta.

"U pretresu kuće A. V. u Vladičinom Hanu, policija je pronašla improvizovanu laboratoriju za veštački uzgoj marihuane sa opremom, rasad sa oko 880 bilјaka kanabisa u saksijama i čašama koji su, kako se sumnja, trojica uhapšenih tu uzgajali.

Nađeni su i preparati za uzgajanje, prehranu i zaštitu bilјaka, četiri lampe, dva ventilatora, dve vagice za precizno merenje, osam paketa sa oko 100 grama marihuane, kao i manja količina tablete sa liste psihoaktivnih supstanci.

U stanu D. V, koji se sumnjiči da je organizator ove grupe, pronađen je novac u raznim apoenima koji je, kako se sumnja, stečen prodajom narkotika, mrvilica i manja količinu marihuane, a kod D. S. tablete sa liste psihoaktivnih supstanci.

Iz stana tridesetsedmogodišnjeg muškarca, oduzeto je oko 40 grama marihuane za koju se sumnja da je nabavlјena od ove kriminalne grupe, kao i da je bila namenjena dalјoj prodaji.

Kod osamnaestogodišnjakinje je pronađena manja količinu marihuane, a kod dvadestogodišnjeg muškarca manja količina marihuane, kokaina, kao i vagica za precizno merenje", navodi se.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, D. V, A. V. i D. S je određeno zadržavanje do 48 časova zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično deo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

"Policija će protiv tridesetsedmogodišnjeg muškarca, osumnjičenog za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga, kao i jedne osamnaestogodišnjakinje i dvadesetogodišnjaka, osumnjičenih za neovlašćeno držanje opojnih droga, podneti krivične prijave Višem javnom tužilaštvu u Nišu", dodaje se.

Najnovije vesti