Hančanin Bojan Ristić prva truba Festivala Mile Matušić

Bojan Ristić iz Vladičinog Hana proglašen je za naboljeg trubača na tradicionalnom Festivalu "Truba Miroslava Mileta Matušića".

U svojoj karijeri Bojan je bio prva truba na mnogo festivala, nastupao je širom Evrope.

Orkestar pod njegovom upravom proglašavan je za najbolji na Dragačevskom saboru trubača u Guči 2008, 2011, 2012, 2016. i 2017. godine.

Godine 2016. bili su apsolutni pobednici Guče, jer su u svih pet kategorija za koje se dodeljuju nagrade osvojili jedno od prva tri mesta.

Festival "MIle Matušić" održava se od 2006. godine u Kučevu, kao uspomena na poznatog trubača, koji je rodom iz ovog mesta.

Najbolji orkestar iz Zagužanja

Prvi put od kako se održava ovaj festival u takmičarskom delu, uz trubače soliste, nastupilo je i sedam trubačkih orkestara, među kojima je pobedničku titulu osvojio orkestar Vladimira Ivanovića iz Zagužanja.

Odluke o najboljim trubačima i trubačkim orkestrima doneo je žiri u sastavu: prof. Miša Bogdanović, dr Danka Lajić-Mihajlović i muzičar Velizar Matušić, sin čuvenog trubača u čiju čast je pokrenut festival.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...