Hašiš na granici skrivali u čarapi i donjem vešu FOTO

Grumen presovanog hašiša pronađen je na granici, u čarapi spakovanoj sa ostalom garderobom u kofer, a onda u prtljažnik BMW-a francuskih registracija, saopšteno je iz Uprave caeina.

Sve se dogodilo na prelazu Gradina ka Bugarskoj.

Automobilom je upravljao Francuz turskog porekla (25), putujući u Tursku na odmor.

Dva dana ranije slična situacija se desila kada su carinici na izlazu iz zemlje za detaljan pregled izdvojili "mercedes" nemačkih registracija.

- Kod dvojice od trojice prisutnih putnika, turskih državljana, paketići droge pronađeni su u donjem vešu.

Dok je u donjem vešu vozača pronađena kesica sa oko 16 grama marihuane, suvozač je u svoj donji veš gurnuo čarapu sa oko 25 grama marihuane, kao i tri paketića sa 10-ak grama presovanog hašiša umotanog u aluminijumsku foliju - navode iz Carine.

Iskusni carinici tvrde da su izgledi da se pronađe nekoliko grama narkotika jednaki šansi da dođete do igle u plastu sena.

- Mogućnosti za skrivanje malih količina droge su bezbrojne, a tokom letnje sezone, kada je na gotovo svim prelazima saobraćaj pojačan, nekoliko slučajeva koji su tokom vikenda zabeleženi na prelazu Gradina govori u prilog tome da carinicima, čak i u otežanim okolnostima, malo šta može da promakne - zaključuje se u saopštenju Carine.

Najnovije vesti