GV: Za lečenje dece 400.000 dinara iz budžeta (FOTO, VIDEO)

U Fond za lečenje dece i mladih obolelih od najtežih bolesti Grad Vranje uplatiće 400.000 dinara, objavljeno je na konferenciji za medije posle sednice Grdskog veća Vranja.

- Prihvaćene su Informacije o stanju javnog reda i mira i kriminala u 2017. godini, koje će biti prosleđene Skupštini na razmatranje i usvajanje, rekla je portparolka veća Zorica Jović.

Usvojen je tekst javnog konkursa za finansiranje, odnosno sufinansiranje projekata crkava i verskih zajednica na teritoriji Grada Vranja za 2018. godinu, u iznosu od 4 miliona dinara.

Data je preporuka Zdravstvenom centru Vranje da preispita Odluku UO o naplaćivanju zdravstvenog lista učenicima koji idu na ekskurziju ili u školu u prirodi u iznosu od 400 dinara.

Preporuka se odnosi na smanjenje ili eventualno ukidanje plaćanja.

Većnici su dali saglasnost i na finansijske planove mesnih zajednica Donji Vrtogoš, Ristovac i Sobina.

Gradski većnik za zdravstvo Miroljub Stanković demantovao je navode nekih medija o tome da je, navodno, "obmanuo javnost o uplati 200.000 dinara za decu obolelu od maligniteta".

- Lično sam podneo zahtev da mi se, putem administrativne zabrane, odbijaju sredstva za lečenje bolesne dece.

O tome postoji validna dokumentacija, iz koje se može videti da sam na račun Centra za pružanje usluga socijalne zaštite, gde borave deca ometena u razvoju i sa posebnim potrebama uplatio 100.000 dinara, a na namenski račun grada Vranja 90.000 dinara - rekao je Stanković.

Najnovije vesti