GV: Usvojeni svi izveštaji o radu javnih preduzeća

Na sednici Gradskog veća Vranja u ponedeljak, prihvaćeni su izveštaji o radu javnih preduzeća Novi dom, Zavoda za urbanizam, JKP Parking servis, Privrednog društva Slobodna zona i JP Uprava Banje u Vranjskoj Banji za 2017. godinu, saopštila je portparolka Gradskog veća Zorica Jović.

- Ovi izveštaji se dostavljaju i dalje prosleđuju Skupštini na razmatranje i usvajanje – pojasnila je Jovićeva.

Većnici su usvojili predlog odluke o pokretanju postupka za realizaciju projekta „javno-privatnog partnerstva bez elemenata koncesije za obavljanje javnog linijskog prevoza na teritoriji grada Vranja“.

Ovom odlukom uređuju se uslovi, način, izrada i predlaganje javno-privatnog partnerstva, a doneto je i rešenje o imenovanju stručnog tima za realizaciju projekta javno-privatnog partnerstva sa predsednikom Skupštine Dejanom Tričkovićem i zamenikom gradonačelnika Nenadom Antićem na čelu.

- U ovu proceduru se kreće zbog toga što krajem februara 2019. godine ističe ugovor sa preduzećem „Kavim Jedinstvo“, sa kojim je Vranje imalo potpisan ugovor na pet godina.

Po zakonu je neminovno da se počne sa procedurom za novi ciklus – kazala je Jovićeva. Potpisivanje ugovora u proceduri koja je važila u vreme sklapanja ugovora sa Kavim-om, dodala je, više neće biti moguće, jer sada „mora da se uđe u javno-privatno partnerstvo“, imajući u vidu komplikovanu proceduru koja bi trebalo da bude završena do isteka ugovora sa ovim preduzećem.

Najnovije vesti