GV: Obrazovana komisija za isplatu štete zbog ujeda napuštenih pasa (VIDEO)

Na 138. sednici Gradskog veća usvojen je Nacrt odluke o pokretanju postupka pribavljanja nepokretnosti u javnu svojinu grada Vranja neposrednom pogodbom.

- Nepokretna imovina za koju se pokreće postupak pribavljanja su lokali, koje u svojini poseduje Građevinska direkcija Srbije u Vranju, na lokacijama u ulicama Viktora Bubnja i Neznanog junaka.

Ponuđena prosečna cena je 300 evra po metru kvadratnom, sa ponudom da se kupoprodajna cena isplati u 60 jednakih mesečnih rata - rekla je posle sednice veća okupljenim novinarima Zorica Jović, gradska većnica za informisanje.

Na sednici Gradskog veća u ponedeljak obrazovana je Komisija za utvrđivanje osnova i visine naknade štete nastale usled ujeda napuštenih pasa na teritoriji grada Vranja.

Prihvaćen je i Nacrt rešenja o otuđenju uz naknadu u novcu, javnog građevinskog zemljišta u svojini grada Vranja radi ispravke granica susedne katastarske parcele, kao i Nacrt odluke o usvajanju Plana detaljne regulacije u naselju Donji Asambair 2.

Usvojen je Nacrt godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta grada Vranja za 2018. godinu.

Prihvaćena je Odluka Nadzornog odbora JP Uprava Banje Vranjska Banja sa cenovnikom korišćenja usluga pokrivenog bazena i višenamenske balon sale u Vranjskoj Banji.

- Ovom odlukom snižene su cene, pa tako cena za odrasle iznosi 200 dinara, za decu do 15 godina 100, dok je za mališane uzrasta do 7 godina ulaz besplatan.

Cena izdavanja balon sale po satu je 1.800 dinara - rekla je Jovićeva.

Najnovije vesti