Grdelička klisura kompletno asfaltirana

Nadležni iz Koridora Srbije obavestili su javnost da su svi "asfalterski radovi u Grdeličkoj klisuri završeni".

- Preostalo je još da se završe radovi na Galeriji na Kosini 2, kao i elektromašinsko opremanje tunela Predejane i Manajle, nakon čega će trasa novog autoputa kroz Grdeličku klisuru biti spremna za puštanje u saobraćaj - navodi se na zvaničnoj veb stranici Koridora Srbije.

Izgradnja trase autoputa u dužini od 26,3 kilometra kroz Grdeličku klisuru bila je najzahtevniji građevinski poduhvat u ovom veku u Srbiji.

Kako navode iz "Koridora", podrazumevala je izgradnju 33 mostovske konstrukcije, 9 velikih i na desetine malih potpornih konstrukcija, regulaciju reke u dužini od preko 4 kilometra, dve petlje Predejane i Vladičin Han, dva velika tunela od kojih je jedan, tunel Manajle, najduži tunel u Srbiji.

- Obećanje izvođača radova je da će do 20. aprila biti završeni svi radovi na Galeriji na Kosini 2, koja će samim tim biti spremna za puštanje u saobraćaj.

Očekivani rok za završetak radova na elektomašinskom opremanju tunela je kraj aprila, iako je ugovoreni rok 17. maj.

Očekujemo da će svi radovi u vezi trase autoputa kroz Grdeličku klisuru biti završeni do 30. aprila, nakon čega sledi testiranje opreme i puštanje u saobraćaj novoizgrađenog autoputa - navode iz "Koridora".

Najnovije vesti

Foto promo Dve biciklijade za vikend u Vranju »

Ovom sportskom događaju prethodiće Mini biciklijada, koja je namenjena najmlađima i biće održana u subotu 20. jula.Start...