Grci otvaraju vrata za turiste

Grčka, u kojoj letuje veliki broj građana Vranja, otvoriće vrata za letnju turističku sezonu bez obaveznog testiranja ili karantina za turiste i od 1. jula obnoviti međunarodni avio saobraćaj, saopštio je Haris Teoharis, ministar turizma, javlja portal Ekatimerini.

Kako prenose srpske agencije, Teoharis je, ipak, najavio da će medicinske službe na koronavirus testirati putnike iz inostranstva ukoliko i kada procene da je to neophodno.

Nakon televizijskog obraćanja grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa, koji je obelodanio sveobuhvatni plan aktiviranja grčke ekonomije, ministar Teoharis je upoznao javnost sa posebnim merama koje će biti implementirane s ciljem da se oživi posustala turistička industrija.

U prvom periodu, od 15. juna, međunarodni letovi biće usmereni samo na međunarodni aerodrom u Atini, ali se očekuje da od 1. jula svi grčki aerodromi budu otvoreni.

Prvi turisti biće iz zemalja u kojima su evidentirani ohrabrujući epidemiološki podaci, kao što su Bugarska i Nemačka.

Osim toga, Teoharis je najavio pojačane zdravstvene usluge prilagođene specifičnim destinacijama, ali i operativni plan u slučaju izbijanja zaraze tokom turističke sezone.

Najnovije vesti

Zvezdin karavan pre par godina u Vranju. Foto ilustracija Vranje news Zvezdin karavan u utorak u Vranju »

Crvena zvezda je srpski fudbalski klub iz Beograda, deo je Sportskog društva Crvena zvezda. Najtrofejniji je domaći klub...