Granice između Srbije, Bugarske i Grčke biće otvorene 1. juna

Granice između Srbije, Bugarske i Grčke biće otvorene od 1. juna, dogovoreno je na video-sastanku četvorke koju čine Srbija, Grčka, Bugarska i Rumunija.

Kako javlja Tanjug, predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je, s ciljem promovisanja ekonomskih aktivnosti Srbija saglasna da se granice otvore 1. juna, uz primenu odgovarajućih epidemioloških mera.

On je naglasio da je međusobni dogovor za ublažavanje ograničenja za prelazak granice jedan od ključnih elemenata za podsticanje ekonomije, posebno u oblasti turizma.

Grčki premijer Kirijakos Micotakis predložio je otvaranje grčke granice od 1. juna za poslovna putovanja, sezonske radnike i članove porodica koji žive u drugim zemljama, dok je otvaranje granica za turistička putovanja predviđeno od 15. juna.

Dogovoren je i susret Visokog saveta u Bugarskoj početkom juna, gde će, pre sastanka Saveta, biti održan i bilateralni susret predsednika Vučića i premijera Borisova, tokom kojeg je planiran razgovor o zajedničkim infrastrukturnim projektima.

To će biti prvi susret kojim će biti nastavljena dobra praksa tromesečnih sastanaka lidera Visokog saveta.

Najnovije vesti