GRANICA: Zaplenjeno 22.000 tableta za smirenje (FOTO)

Na graničnom prelazu Preševo, na ulazu u zemlju, carinici su, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 22.000 tableta, mahom lekova za smirenje, po svemu sudeći namenjenih domaćem tržištu, saopštava Uprava carina.

Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu skenerom izdvojen makedonski autobus koji saobraća na redovnoj liniji Ohrid-Beograd.

- Na slici sa skenera uočene su nepravilnosti u toaletu autobusa, a detaljan pregled je pokazao da su sumnje carinika opravdane.

Utvrđeno je da se u toaletu nalazi više od deset velikih kesa sa preko 800 kutija različitih lekova, koje su bile prekrivene garderobom i praznim vrećama – kaže se u saopštenju.

Među krijumčarenim lekovima preovladavaju lekovi za smirenje koji sadrže psihoaktivne supstance - Lexilium, Apaurin, Lorsilan. U nešto manjim količinama ima i drugih medikamenata, tableta Fero-folic, Ataraex, Ditropan, masti Airol i Emla, kao i antibiotika u spreju Vioplex-T.

- Kako se niko od putnika nije javio kao vlasnik skrivenog tovara, zaplenjeni lekovi i vozač autobusa predati su u dalju nadležnost policiji i tužilaštvu – saopštava Carina.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Šesti rođendan Vranje News-a »

Vranje - Ako bi nas neko pitao da opišemo proteklih 2.190 dana, odgovorili bismo mu da to nisu bile ni godine duge, a ni...