Granica: Kod krojača iz Novog Pazara otkriveno 5.000 najk i adidas etiketa

Pet hiljada etiketa robnih marki "adidas" i "najk" zaplenili su službenici Uprave carina Srbije na graničnom pelazu Gradina ka Bugarskoj.

Kako je saopšteno iz Carine, samolepljive i platnene etikete pomenutih robnih marki pronađene su u prtljagu 31-godišnjeg državljanina Srbije, putnika novopazarskog autobusa koji je saobraćao na liniji Istanbul - Novi Pazar.

- On je kao i svi ostali prisutni putnici rekao da nema ništa da prijavi, da bi carinik prilikom detaljnog pregleda prtljaga, u najlon kesi, na dnu jedne od torbi pronašao 2.000 samolepljivih i tri kotura od po 1.000 platnenih etiketa koje se lepe i našivaju na garderobu ili obuću.

Ispostavilo se da torba pripada pomenutom putniku, krojaču iz Novog Pazara, koji bi zaplenjenim etiketama mogao da "brendira" 5.000 komada različitih odevnih predmeta, što se zahvaljujući budnosti carinika na Gradini, neće desiti.

Carinska služba nastoji da stane na put svemu što na nelegalan način može da dospe na tržište, a suzbijanje krijumčarenja falsifikata predstavlja važan segment u delokrugu rada ove institucije - navodi se u saopštenju Uprave carina.

Takođe se naglašava da "u prilog činjenici da je doprinos Uprave carina u borbi protiv nelegalne trgovine falsifikatima značajan govore rezultati".

- Od početka ove godine zbog sumnje u povredu prava intelektualne svojine zadržano je preko 70.000 različitih proizvoda, dok je uništeno 300.000 komada različite robe i preko tona tekstila.

Tokom prošle godine je zadržano preko pola miliona proizvoda zbog sumnje u njihovu originalnost, a uništeno je preko 700.000 različitih falsifikata - navode iz Uprave carina.

Najnovije vesti