Gradu pripalo pravo svojine nad parcelama UP Vranje u Ćoški

Gradski javni pravobranilac Đurđica Đorđević saopštila je da je po tužbi Grada Vranja utvrđeno pravo svojine lokalne samouprave na katastarskim parcelama 2985, površine 8.405 kvadrata i 2986 površine 1.424 metara kvadratnih u naselju "Ćoška".

Na taj način pravnosnažno je okončan parnični postupak po tužbi Grada Vranja protiv Privrednog društva za ugostiteljstvo, turizam i usluge Vranje d.o.o. u stečaju.

Prema njenim rečima, nakon promene više sudova, od opštinskog preko okružnog sve do privrednog, pravnosnažno je završen višegodišnji postupak na ovim parcelama.

- Grad Vranje, kao vlasnik, konačno će imati pravni osnov za uređenje izletišta Ćoška naredne godine, što je više puta najavljivao gradonačelnik Slobodan Milenković.

Eventualno infrastrukturno uređenje biće prilagođeno potrebama građana, ali i prvenstveno naučno–vaspitnom radu učenika osnovnih i srednjih škola, organizovanjem škola u prirodi - istakla je Đorđevićeva.

Parnični postupak po tužbi Grada Vranja trajao je dvanaest godina.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Blagi rast korona brojki u okrugu »

Petnaest osoba od 163 testirane bile su pozitivne na koronavirus u Pčinjskom okrugu za dan, pokazuju poslednji podaci Gr...