Gradsko veće: Vranju veći broj kioska i više taksista

Nacrt Programa postavljanja i uklanjanja privremenih objekata na teritoriji Grada Vranja podrazumeva 32 umesto ranijih 29 lokacija za postavljanje objekata, dok će lokacija za kioske biti 105 umesto 92.

Ovaj Program, koji je prihvaćen na 175. sednici Gradskog veća u petak, predviđa i 37 lokacija za postavljanje bilborda.

Stupanjem na snagu ovog Programa, vlasnici kioska imaju rok od tri godine da svoje objekte usklade sa propozicijama.

Na sednici u petak usvojen je Projekat saobraćaja i saobraćajne signalizacije na teritoriji grada Vranja i gradske opštine Vranjska Banja, sa autobuskim stajalištima i lokacijama za taksiste.

Usvojeni su i Tekst javnog poziva za učešće u javnoj raspravi sa programom javne rasprave, Predlog zajedničkog Akcionog plana "Romacted" programa, kao i Tekst javnog konkursa za finansiranje odnosno sufinansiranje projekata crkava i verskih zajednica.

220 UMESTO 190 TAKSISTA

Na sednici je prihvaćen predlog Programa organizovanja taksi prevoza na teritoriji Grada. Kako je predviđeno, na osnovu predloga saobraćajnog inspektora, usvojena je inicijativa da se broj taksi vozila uveća na 220, umesto prethodnih 190.

Prema rečima gradske većnice Zorice Jović, ove godine će za ove namene iz gradskog budžeta biti izdvojeno 7,5 miliona dinara, a svaka verska zajednica će biti u prilici da konkuriše samo jednim projektom.

Tekst Konkursa biće objavljen krajem sledeće nedelje, odnosno nakon stupanja na snagu rebalansa budžeta za ovu godinu.

Članovi Veća usvojili su u petak Pravilnik o postupku i načinu rešavanja zahteva građana za naknadu štete nastale usled ujeda napuštenih pasa na teritoriji grada Vranja.

Prihvaćen je Predlog Rešenja o izmeni Rešenja o obrazovanju Komisije za utvrđivanje osnova i visine naknade štete nastale usled ujeda napuštenih pasa.

Najnovije vesti