Gradsko veće usvojilo lokalni akcioni plan zapošljavanja

Lokalni akcioni plan zapošljavanja Grada Vranja za period od 2024. do 2026. godine usvojen je na 16. sednici Gradskog veća.

Većnica Danijela Milosavljević rekla je novinarima posle sednice da je ovim planom predviđeno sprovođenje pet mera - stručna praksa, obuka na zahtev poslodavca za nazaposlene, subvencija za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih, subvencija za samozapošljavanje i javni radovi.

"U prethodnoj godini najveće interesovanje izazavale su mere obuka na zahtev poslodavca za nazaposlene i subvencija za samozapošljavanje", rekla je Milosavljević.

Članovi Gradskog veća u ponedeljak su prihvatili Nacrt odluke o izmeni i dopuni odluke o manjim montažnim objektima privremenog karaktera na teritoriji grada Vranja, Predlog Komisije za dodelu sredstava iz oblasti društvenog i humanitarnog rada u 2024. godini i Tekst javnog konkursa za finansiranje/sufinansiranje projekata crkava i verskih zajednica iz budžeta grada Vranja u 2024. godini.

Usvojeni su Predlozi rešenja o obrazovanju organizacionih odbora za realizaciju festivala Vranjska gradska pesma i Dečji festival 2024, kao i kuturno-turističke manifestacije Vranjsko kulturno leto.

Najnovije vesti