Gradsko veće usvojilo informacije o bezbednosti javnog saobraćaja i stanju kriminala

Informacije o stanju bezbednosti saobraćaja, javnog reda i mira i kriminala na području grada Vranja u 2022. godini, usvojene su na 136. sednici Gradskog veća u ponedeljak.

Članovi Gradskog veća prihvatili su Predlog odluke o dodeli bespovratnih sredstava krajnjim korisnicima za sprovođenje energetske sanacije, Srednjoročni Plan Grada Vranja za period od 2023. do 2025. godine, Nacrt odluke o ostvarivanju potreba interesa građana u oblasti sporta u Vranju, kao i Tekst javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine za 2023. godinu.

Data je saglasnost na Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja grada Vranja za 2023. godinu.

"Za ove namene iz budžeta grada opredeljena su sredstva u visini od 20.500.000 dinara za programske aktivnosti veštačko osemenjavanje krava, mere ruralnog razvoja, nabavku mašina, uspostavljanje i jačanje udruženja u oblasti poljoprivrede, iskop, odnosno bušenje bunara, kao i za posebne podsticaje“, rekla je Danijela Milosavljević, gradska većnica.

Na sednici u ponedeljak prihvaćeni su i Program osnaživanja mladih poljoprivrednika u Vranju u 2023. godini, kao i Pravilnik o utvrđivanju kriterijuma za učešće korisnika u ceni usluga socijalne zaštite Pomoć u kući.

Razmatrani su i usvojeni predlozi Rešenja o obrazovanju Organizacionih odbora za realizaciju manifestacija 4. Međunarodni sajam lekovitog, začinskog, ukrasnog bilja, pčelinjih roizvoda i gljiva i Zlatni puž 2023.

Najnovije vesti