Gradsko veće usvojilo Etički kodeks funkcionera

Etički kodeks funkcionera lokalne samouprave i Nacrt Odluke o osnivanju Saveta za praćenje primene Etičkog kodeksa funkcionera lokalne samouprave usvojeni su u utorak na sednici Gradskog veća grada Vranja.

Takođe, usvojeni su i Nacrt Odluke o prijavljivanju i upravljanju privatnim interesima funkcionera organa Grada Vranja, kao i Nacrt Odluke o kontroli prijema i realizacije donacija Grada Vranja.

Prihvaćen je Nacrt Odluke o usvajanju Plana Detaljne regulacije za naselje Raška u Vranju, Posebni program o korišćenju sredstava iz budžeta grada Vranja, Javnog preduzeća Urbanizam i izgradnja grada Vranja za 2021. godinu, kao i Lokalni akcioni plan za unapređenje položaja migranata u Vranju za period od 2021-2025. godine.

Usvojen je i Predlog Odluke o utvrđivanju vrste konkursa koji se raspisuje za sufinansiranje projekata iz budžeta grada Vranja radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2021. godini i utvrđivanje visine sredstava za realizaciju konkursa.

Prihvaćeni su i Predlog Rešenja o obrazovanju Organizacionog odbora za realizaciju Festivala Vranjska gradska pesma, Predlog Odluke za finansiranje/sufinansiranje projekata/programa udruženjima iz oblasti društvenog i humanitarnog rada u 2021. godini, Predlog Rešenja o obrazovanju Radne grupe za pripremu i izradu Kratkoročnog akcionog plana kvaliteta vazduha na teritoriji grada Vranja za period 2021-2023. godine i Predlog Rešenja o obrazovanju Radne grupe za reviziju Lokalnog plana upravljanja otpadom.

Gradsko veće prihvatilo je zahtev Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka NURDOR o postavljanju infopulta na šetalištu, u okviru obeležavanja Svetskog dana dece obolele od raka.

Najnovije vesti