Gradsko veće usvojilo drugi rebalans budžeta, planirani prihod oko 3,1 milijardu

Nacrt odluke o izmeni i dopuni Odluke o budžetu grada Vranja za 2022. godinu, odnosno drugi rebalans budžeta za ovu godinu, usvojen je na 113. sednici Gradskog veća grada Vranja.

Bojan Kostić, gradski većnik za budžet i finansije, rekao je posle sednice da su razlozi za rebalans budžeta - rast cena energenata na tržišu, povećanje kamatnih stopa i subvencija za javni prevoz, kao i povećanje sredstava za kapitalne investicije.

"Ukupno povećanje budžeta u odnosu na prethodni rebalans iznosi 95,6 miliona dinara.

Ukupno planirani prihodi i primanja projektovani su na 3,08 milijarde dinara, a rashodi u iznosu od 3,24 milijarde, što daje projektovani deficit od 161,4 miliona dinara.

Deficit se najvećim delom pokriva iz neutrošenih sredstava iz prethodne godine, oko 128 miliona dinara, a 33 miliona se odnose na sredstva iz kredita, koja su se koristila za izgradnju vrtića u naselju Raška i izgradnju vodovodne mreže u selima Neradovac i Moštanica", rekao je Kostić.

Naglasio je da je ove godine Grad Vranje izdvojio oko 120 miliona dinara iz budžeta za rekonstrukciju i uređenje pojedinih vrtića PU Naše dete, što je rekord u odnosu na prethodni period.

Više dece u vrtićima

Na sednici su razmatrani i prihvaćeni Izveštaj o radu Predškolske ustanove Naše dete za radnu 2021/2022. godinu, Godišnji plan rada ove ustanove za 2022/2023. godinu, kao i Informacija o pripremljenosti za rad u 2022/2023. godini. Tokom prethodne godine u PU Naše dete upisano ne 2.284 deteta, a ove godine 2.409, rekla je na konferenciji za medije Danijela Milosavljević, članica Gradskog veća.

"To je pokazatelj evidentnog povećanja zainteresovanosti za boravak u objektima Predškolske ustanove.

Na listi čekanja je 150 dece, tako da će otvaranje vrtića u naselju Raška biti od velikog značaja za rešavanje ovog problema”, istakla je Milosavljević.

Članovi Gradskog veća dali su zeleno svetlo i na Nacrt Odluke o dopuni odluke o promeni osnivačkog akta JP Vodovod Vranje, kao i Nacrt Odluke o pokretanju postupka otuđenja nepokretnosti iz javne svojine grada Vranja u postupku javnog nadmetanja.

Najnovije vesti