Gradsko veće: Usvojeni finansijski izveštaji svih javnih ustanova (VIDEO)

Na sednici Gradskog veća Vranja koja je održana u četvrtak i petak usvojeni su izveštaji o radu svih javnih ustanova u Vranju, Škole animioranog filma (ŠAF), Centra za socialni rad (CSR), Pozorišta Bora Stanković, Gradske biblioteke, Narodnog muzeja, Narodnog univerziteta, Istorijskog arhiva, Sportske hale i Regionalnog centra za talente.

Gradska većnica za informisanje Zorica Jović dodala je da je na sednici GV usvojen Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji poslova JU Narodni univerzitet.

- Nema posebih izmena, nema povećanja, ni smanjenja broja radnika, samo je obavljen detaljniji opis jednog radnog mesta i usklađivanje sa katalogom i pravilnikom - rekla je Jovićeva

Na sednici veća usvojen je i Nacrt odluke o manjim montažnim objektima privremenog karaktera na teritorii grada u sklopu koje je obavljeno usklađivanje sa Zakonom o planiranju i izgradnji koji je i uslovio izmene odluke, rečeno je.

- Prethodnom odlukom se taj akt zvao "plan" postavljanja, a sada se zove "program" postavljanja.

I druga izmena se tiče gabarita, odnosno kiosk sada može biti površine do 10,5 kvadrata - kazala je Jović, uz napomenu da će postojeći objekti imati rok od 36 meseci da usklade svoje poslovanje sa novim odredbama.

Usvojen je nacrt Odluke o izmeni i dopuni odluke o radnom vremenu ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih obejakta na području grada.

- Izmene su zbog problema koji su se pokazali u praksi, ima dosta prijava građana zbog buke i izvođenja muzičkog programa u baštama objekata.

Jedan od razloga je i usklađivanje sa Zakonom o ugostiteljstvu koji stupa na snagu danas.

U vezi sa ovom odlukom usvojen je Nacrt odluke o akustičnom zoniranju grada i merama za zaštitu od buke.

Radno vreme od 15. septembra do 14. juna u godini svakog dana biće najduže do ponoći, a od 15. juna do 14. septembra radnim danima i nedeljom najduže do ponoći, a petkom i subotom do ponoći - rekla je Jovićeva

Na sednici Gradskog veća usvojen i nacrt Odluke o izmeni odluke o Javnom pravobranilaštvu grada Vranja.

- Odnosi se na deo koji predviđa da gradski pravobranilac priprema predlog Pravilnika o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u Pravobranilaštvu i dostavlja ga načelniku Gradske uprave radi pripreme objedinjenog predloga pravilnika; takođe je reč o usklađivanju sa Zakonom o lokalnoj samoupravi.

Članovi GV su se danas upoznali sa informacijom o stanju bezbednosti saobraćaja u 2018. godini - rekla je portparolka veća.

Usvojeni su i Izveštaj o radu Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima u 2018. godini, kao i predlog programa za 2019, te Nacrt odluke o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji grada Vranja.

Najnovije vesti