Gradsko veće u utorak o izveštajima gradonačelnika i Gradske uprave

Izveštaji o radu gradonačelnika Vranja, Gradskog veća, Gradske uprave, Gradskog pravobranilaštva, lokalnog ombudsmana i glavnog urbaniste grada za 2021. godinu biće razmatrani na 85. sednici Gradskog veća grada Vranja.

Članovi Gradskog veća razmatraće i informacije o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, društva kapitala i drugih oblika organizovanja u 2021. godini, na koje se primenjuje zakon o javnim preduzećima, a čiji je osnivač grad Vranje.

Pred većnicima će se naći izveštaji o radu javnih preduzeća Vodovod, Komrad, Novi dom, Urbanizam i izgradnja grada Vranja, Parking servis, Uprava Banje i Privrednog društva Slobodna zona Vranje sa finansijskim izveštajima poslovanja za prošlu godinu.

Gradski većnici izjasniće se takođe o Pravilniku o sufinansiranju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova koje se odnose na unapređenje energetske efikasnosti, kao i o Sporazumu o tehničkoj saradnji u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe.

Biće razmatran i Predlog rešenja o imenovanju komisije za utvrđivanje stanja stambenih objekata u privatnoj svojini nastalih kao posledica prirodnih nepogoda, tehničkih i ostalih faktora, kao i o Predlogu rešenja o imenovanju radne grupe za izradu procene rizika od katastrofa za grad Vranje.

Sednica će početi u 8 časova.

Najnovije vesti