Gradsko veće u petak o solarnoj elektrani na području Žapskog

Nacrt odluke o izradi Plana detaljne regulacije područja solarne elektrane na delu katastarske opštine Donje Žapsko, na području grada Vranja, biće razmatran na sto trideset osmoj sednici Gradskog veća, u petak 19. maja.

Članovi Gradskog veća razmatraće i Nacrt odluke o pokretanju postupka za realizaciju projekta javno-privatnog partnerstva za poveravanje obavljanja komunalne delatnosti - javnog linijskog prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju.

Jedna od tema biće Nacrt odluke o izmeni i dopuni odluke o utvrđivanju naziva ulica, trgova i zaselaka na teritoriji grada Vranja.

Na dnevnom redu biće Izveštaj o radu Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Vranja za 2022. godinu, a takođe i Tekst javnog konkursa za finansiranje ili sufinansiranje programa i projekata za realizaciju Akcionog plana za mlade u 2023. godini.

Većnici će razmatrati Predlog rešenja o imenovanju Komisije za dodelu sredstava udruženjima mladih za realizaciju Akcionog plana.

Biće ramatrani Nacrt Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za područje grada Vranja za 2023. godinu i Predlog rešenja o obrazovanju Radne grupe za utvrđivanje kategorije korisnika komunalnih usluga koje plaćaju subvencionisanu cenu komunalnih usluga.

Tekstovi javnih poziva za podnošenje zahteva za dodelu podsticajnih sredstava za regres za reproduktivni materijal (veštačko osemenjavanje krava), za dodelu podsticajnih sredstava u poljoprivredi i dodelu podsticajnih sredstava za finansiranje i sufinansiranje programskih aktivnosti-uspostavljanje i jačanje udruženja u oblasti poljoprivrede na teritoriji grada Vranja za 2023. godinu, biće takođe tema predstojeće sednice.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Danas je Đurđevdan »

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici u Vranju i Srbiji u ponedeljak slave Svetog Georgija, jednog od devet velikomuč...

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...