Gradsko veće: Sve spremno za početak grejne sezone

Sve je spremno za početak grejne sezone u Vranju, saopšteno je u ponedeljak posle 112. sednice Gradskog veća, kojom je predsedavao gradonačelnik Slobodan Milenković.

Na sednici je prihvaćen Izveštaj o pripremljenosti toplotnih izvora za nastupajuću grejnu sezonu 2022/2023. godine.

Gradska većnica Danijela Milosavljević rekla je novinarima posle sednice da su iz JP Novi Dom dobijene informacije o tome da su obavljene tople probe kod fizičkih i pravnih lica i da je "od danas počelo grejanje u trajanju od tri sata, u intervalu od 6 do 9 ujutro, s obzirom da su jutarnje temperature veoma niske".

"Za početak grejne sezone postoji dovoljna količina mazuta za nesmetano grejanje objekata priključenih na daljinski sistem grejanja na teritoriji grada Vranja”, rekla je gradska većnica.

Promene osnivačkih akata javnih ustanova

Članovi Gradskog veća usvojili su u ponedeljak nacrte odluke o izmenama i dopunama odluka o promeni osnivačkih akata javnih ustanova Pozorište Bora Stanković, Narodni univerzitet, Škola animiranog filma, Javna biblioteka Bora Stanković, Kulturno-obrazovni centar i Narodni muzej.

Na sednici veća razmatran je i usvojen Tekst javnog poziva za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i unapređenje termotehničkog sistema ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja na teritoriji grada Vranja.

Prihvaćen je i Predlog komisije za dodelu sredstava udruženjima u oblasti poljoprivrede ne teritoriji grada Vranja za 2022. godinu.

"Za ove namene iz budžeta grada odvojena su sredstva u visini od 4 miliona dinara, a na javni poziv javilo se petnaest udruženja", rekla je Milosavljević.

Promenjeni kriterijumi za dodelu Nagrade Sveti Sava

Većnicu su u ponedeljak razmatrali i usvojili Odluku o izmeni i dopuni odluke o dodeli Nagrade Sveti Sava.

"Bitnije izmene odnose se na način bodovanja. Naime, kod pedagoškog doprinosa u radu jedan od kriterijuma je bio radni staž prosvetnih radnika. Predlaže se da se taj kriterijum ukine, s obzirom na to da imamo veliki broj mladih prosvetnih radnika koji daju izuzetan doprinos u razvoju sistema obrazovanja. Takođe, jedan od predloga je i uvođenje specijalnog priznanja za izuzetan doprinos u obrazovanju", obrazložila je većnica Milosavljević.

Najnovije vesti