Gradsko veće: Sedam matičnih područja imaće sopstvenog matičara

Na sednici Gradskog veća, koja je održana u petak, usvojeni su Nacrti Odluka o izradi Plana generalne regulacije zone 1 i 3 u Vranju, kao i programi rada javnih ustanova za narednu godinu sa finansijskim planovima.

Reč je o javnim ustanovama Centar za socijalni rad, Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite, Biblioteci Bora Stanković, Narodnom muzeju, Istorijskom arhivu, Narodnom univerzitetu, Sportskoj hali, ŠAF-u, Regionalnom centru za talente, Pozorištu Bora Stanković i Apoteci Vranje.

Po rečima Zorice Jović, gradske većnice za informisanja, usvojen je Nacrt Odluke o matičnim područjima na teritoriji grada Vranja.

- Ova odluka usklađena je sa izmenama Zakona o matičnim područjima, kojih će na području lokalne samouprave biti sedam.

Svako matično područje imaće po jednog matičara i po potrebi zamenika - naglasila je Jovićeva.

Na sednici, kojom je predsedavao zamenik gradonačelnika Nenad Antić, prihvaćena je dopuna Lokalnog akcionog plana za poboljšanje položaja Roma i Romkinja grada Vranja i Gradske opštine Vranjske Banje, kojim će biti obuhvaćena i deca uzrasta do sedam godina.

Većnici su usvojili Nacrt rešenje o obrazovanju stručne Komisije za izradu Godišnjih programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta.

Najnovije vesti