Gradsko veće prihvatilo nacrt odluke o saglasnosti za UPPR Simpa (VIDEO)

Gradsko veće prihvatilo je na sednici u četvrtak Nacrt Odluke o davanju saglasnosti na Unapred pripremljeni plan reorganizacije (UPPR) privrednog društva "Simpo" AD, koji bi trebalo da dovede do oporavka ove kompanije, opterećene višegodišnjim finansijskim problemima.

Većnici su razmatrali i predlog projekata iz oblasti ekologije. Nadležna komisija predložila je da 19 projekata bude finansirano ili sufinansirano, ali je Gradsko veće na sednici u četvrtak odlučilo da izuzme jedan projekat, iz razloga što podnosilac nije sa teritorije grada Vranja, saopštila je na konferenciji za novinare Zorica Jović, gradska većnica.

Za realizaciju 18 projekata biće izdvojeno 1,4 miliona dinara.

Većnici su na sednici usvojili Nacrt Odluke o izmeni i dopuni Odluke o postavljanju manjih montažnih objekata privremenog karaktera na teritoriji grada Vranja, kojom će biti obuhvaćena i Brankova ulica.

Prihvaćen je Nacrt Odluke o izmeni Odluke o elektronskom prenosu sednica Skupštine grada, po kojoj će se ubuduće raspisivati konkurs za prikupljanje ponuda za obavljanje direktnog televizijskog prenosa.

Konkurs raspisuje predsednik Skupštine, a sprovodi komisija od tri člana.

Sednica Gradskog veća nastaviće se u petak, kada će biti reči o rebalansu budžeta.

Najnovije vesti