Gradsko veće: Đacima prvacima po 5.000 dinara VIDEO

Gradsko veće Vranja donelo je odluku da i ove godine đacima koji su pošli u prvi razred osnovne škole odnosno njihovim porodicama bude uplaćeno po 5.000 dinara, saopštila je nakon sednice veća u utorak portparolka Zorica Jović.

Po rečima većnice na području grada Vranja trenutno je 726 prvaka.

Sredstva će na tekuće račune roditelja biti uplaćena do kraja septembra.

Doneta je i Odluka o pokretanju konkursa za izradu Idejnog urbanističko-arhitektonskog rešenja starogradskog kompleksa u naselju Tulbe u Vranju.

- Cilj je da se dragocenom i najstarijem prostoru u užem delu grada, u neposrednoj blizini crkve Sveta Petke, manastira Svetog Nikole i Belog mosta istakne prepoznatljivost starog Vranja.

Biće dodeljene i nagrade za tri prvoplasirana autora u iznosu od 300.000, 200.000 i 100.000 dinara - rekla je Jovićeva.

Kako je istakla, po raspisanom javnom pozivu za otuđenje gradskog građevinskog zemljišta za ukupno 46 parcela javilo se 12 kandidata, od kojih je 11 podnelo blagovremene i potpune prijave, a jedna osoba nepotpunu.

Kako nije bilo prigovora u zakonom predviđenom roku, Gradsko veće usvojilo je nacrte rešenja.

Ukupna vrednost otuđenog zemljišta je 8,7 miliona dinara.

- O tome će se izjasniti i odbornici Skupštine grada - rekla je portparolka veća.

Na konferenciji za novinare ona je najoštrije osudila pisanje jednog lokalnog portala o navodnoj obustavi pomoći teško oboleloj deci, demantujući ovu informaciju, uz napomenu da će se gradska uprava oglasiti detaljnijim saopštenjem.

Najnovije vesti