Gradski stadion: Grade teren, padaju zidovi

U toku zime na Gradskom stadionu u Vranju, gde je započeta rekonstrukcija, urušio se deo zida oko ovog kompleksa, javio je RTS.

Na licu mesta zatečen je Slobodan Popović kako raščišćava ciglu i šut iz dvorišta, ali ne može, kaže, sam da otkloni sve.

Zid se obrušavao u tri navrata od početka godine i oštetio mu kuću i pomoćne objekte, a deo je pao i kod komšija.

- Pritom je srušena šupica, nadstrešnica za drva je oštećena i deo ogrevnog drveta je zatrpan - kaže Popović.

Zid je sagrađen polovinom 20. veka, donji deo koji je popustio je od nepečene cigle, a gornji sloj od pečene. Vlažan je i nestabilan celom dužinom.

Rekonstrukcija stadiona je počela juna prošle godine, ali ne obuhvata obnovu zida.

- Svakako ćemo naći rešenje da to izdvojimo iz budžeta grada i da tu štetu saniramo, za neko dugoročno rešenje i trajnije, verovatno će se raditi projekat rekonstrukcije cele ograde - objašnjava Slavoljub Stojmenović, pomoćnik gradonačelnika.

Mašine ne rade od početka zime, rekonstrukcija je stala zbog lošeg vremena, a fudbaleri Dinama, treniraju na tuđim stadionima.

- Nemamo stadion na kome bi mi trenirali, nemamo nešto naše, išli smo onomad u neko selo tu okolo 20 kilometara odavde - kaže Ljuba Baranin fudbaler Dinama, lidera Pve lige Srbije.

- Nemamo jedan teren gde ima uslova za rad, jer Dinamo ima preko 400 dece i sada razmišljamo da obustavimo sve selekcije, da ne igramo – rekao je u prilogu RTS-a Dragan Antić Recko, predsednik FK Dinamo.

Uređenje gradskog stadiona je projekat prekogranične saradnje sa Bugarskom, a rok za završetak radova je 18. novembar 2018. godine.

Početak radova na rekonstrukciji Gradskog stadiona u Vranju, u naselju Šaprance, počeli su prošle godine. Skinuta je podloga sa glavnog terena, ali od tada se ništa posebno ne dešava.

Vranje i opština Montana u Bugarskoj grade dva istovetna sportska objekta koji bi trebalo da predstavljaju osnov za razvoj mladih sportskih talenata u ovom regionu.

U vreme najave rekonstrukcije gradskog stadiona prošle godine, rečeno je da Vranje i Montana trebalo je da istim tempom grade dva istovetna sportska objekta.

Sve je počelo 18. novembra 2016, kada je potpisan sporazum o prekograničnoj saradnji sa opštinom Montana.
Stadion u Bugarskoj odavno je završen, što se može videti po fotografiji.

Na terenima je planirana veštačka trava, kao i rasveta za odigravanje noćnih mečeva i treninga

Cena ovog projekta je 266.000 evra, Evropska Unija učestvuje sa 85, a Grad Vranje sa 15 odsto.

Izvođač radova je preduzeće „Fimikom“ iz Vranjske Banje.

Najnovije vesti