Gradski funkcioneri uručili Pažljivka prvacima

Predsednik Skupštine grada Dejan Tričković i gradska većnica Zorica Jović uručili su knjigu "Pažljivkova pravila u saobraćaju" prvacima OŠ Radoje Domanović u Vranju, kao i istoimenu bojanku i CD koje je obezbedio Savet za bezbednost grada Vranja.

Ovo je postala tradicionalna akcija lokalne samouprave.

- Što ranije prvaci krenu sa usvajanjem saobraćajnih pravila, biće bezbedniji u saobraćaju - rekao je Tričković na uručenju.

Gradska većnica za obrazovanje Zorica Jović naglasila je da grad Vranje ove aktivnosti sprovodi uz podršku republičke Agencije za bezbednost saobraćaja.

- Svi đaci prvaci dobiće Pažljivkova pravila u saobraćaju, a naša želja je da deca stvore navike da poštuju saobraćajna pravila, da ih primenjuju, ali i da svojim roditeljima ukažu na greške koje neretko prave kao učesnici u saobraćaju - istakla je Zorica Jović.

Kroz razgovor, najmlađi đaci su pokazali da oni već dosta toga znaju o saobraćaju, a pre svega kako se pravilno prelazi ulica, bez obzira ima li semafora i pešačkih prelaza.

Predstavnici grada osim za prvake doneli su poklone i za najbolje učenike sedmog i osmog razreda, a to su sijalice za bicikle.

Najnovije vesti