Gradski funkcioneri ugostili učenike iz Holandije, Belgije i Albanije

Veoma me raduje što ste gosti našeg grada i vaš dolazak je dokaz da geografska udaljenost ne predstavlja prepreku, već povod više za upoznavanje i saradnju sa vršnjacima, izjavio je predsednik Skupštine grada Vranja Dejan Tričković na prijemu za 65 učenika iz Holandije, Belgije i Albanije, koji borave u Vranju u okviru projekta "Erasmus+".

U velikoj sali lokalnog parlamenta upriličen je prijem za učenike koji su u Vranju gosti Gimnazije Bora Stanković, a došli su u rganizaciji udruženja "Pomoć deci" iz Beograda.

- Razmena iskustava i znanja od neprocenjivog su značaja za razvoj ličnog potencijala i predstavlja doprinos čitavoj zajednici.

Vaš boravak ovde je prilika da budete deo naše lokalne zajednice i da kroz druženje nadogradite svoje i naše znanje - dodao je Tričković.

Gradska većnica za obrazovanje Zorica Jović kazala je da u Vranju, osim gimnazije postoji još pet srednjih, dvanaest osnovnih i tri škole koje rade po modelu osnovnog i srednjeg obrazovanja.

- Navedene obrazovne ustanove pohađa 6.485 učenika u osnovnim i 3.590 učenika u srednjim školama.

Na teritoriji grada je i Pedagoški fakultet i više isturenih odeljenja većih univerzitetskih centara.

Gradsko rukovodstvo u proteklom periodu mnogo je radilo na modelu dualnog obrazovanja i on je uveden u tri škole sa četiri obrazovna profila.

Verujem da vam je boravak u Vranju prijatan, da ste stekli nova prijateljstva i da će saradnja biti nastavljena i u narednom periodu - naglasila je Jovićeva.

Ljiljana Vasić, direktorka udruženja "Pomoć deci", zahvalila se gradskom rukovodstvu, gimnaziji i svim mladim ljudima iz Vranja na toplom prijemu i boravku u Vranju, a prisutne je pozdravio i Đorđe Stojanović, predstavnik udruženja "Naš svet, naša pravila".

Janin Hofman iz Holandije, u ime gostiju, zahvalila je na "toplom prijemu i divnim uspomenama koje će učenici poneti" iz Vranja.

Najnovije vesti