Gradski štab usvojio mere za sprečavanje eventualnih poplava

Izveštaj o stanju sistema protivgradne zaštite i izvršenim pripremama na teritoriji grada Vranja za 2023. godinu, usvojen je na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, saopšteno je u petak iz Službe za odnose s javnošću.

"Članovi Gradskog štaba za vanredne situacije usvojili su analizu stanja vodostaja na rečnim vodotokovima i preduzetih neophodnih preventivnih i operativnih mera na neuralgičnim tačkama, s ciljem sprečavanja eventualnih poplava.

Na sednici je prezentovan i prihvaćen Izveštaj o preventivnim i operativnim aktivnostima na zaštiti od požara na teritoriji grada Vranja u periodu letnje turističke sezone i u toku žetvenih radova.

Dat je nalog JP Vodovod da zbog najavljenih velikih količina padavina u narednom periodu od strane RHMZ-a, bude u stanju pripravnosti, i obavi čišćenje i pripremu kišne kanalizacije za predstojeći perod u kome se očekuju obilne padavine, kako bi bio omogućen prihvat veće količine nadolazeće vode.

Potrebno je da se obezbede uslovi za brzu reakciju u slučaju eventualnog izlivanja kišne ili fekalne kanalizacije na području grada.

Data je i preporuka JVP Srbijavode da zbog najavljenih velikih količina padavina u narednom periodu na teritoriji grada Vranja od strane RHMZ-a, kao i oštećenja bedema i korita reka zbog nekontrolisanog iskopavanja peska, pojača kontrolu i preduzme dalje mere i aktivnosti iz svoje nadležnosti", navodi se.

Najnovije vesti