Gradski štab naložio svim službama da čiste sneg

Preduzeću "Saba Belča" naloženo je da intenzivira rad raspoložive mehanizacije u skladu sa planom rada zimske službe s ciljem uklanjanja snega sa kolovoza, instrukcija je sa sednice Gradskog štaba za vanredne situacije Vranja koja je održana u petak ujutro.

Javnim preduzećima "Komrad" i "Vodovod" dat je nalog "da nastave sa preduzimanjem hitnih mera na održavanju javnih površina i čišćenju ulične kanalizacione mreže".

Gradski štab za vanredne situacije zatražio je od MBA "Ratko Mitrović", ogranak JUG 4, da nastavi sa održavanjem i čišćenjem državnih putnih pravaca na teritoriji grada Vranja.

Naloženo je Centru za socijalni rad da u slučaju potrebe obezbedi privremeni smeštaj ugroženim građanima, kao i da ekipe ove ustanove obilaze stanovništvo, naročito u seoskim sredinama.

Zaključeno je i da Odeljenje za inspekcijske poslove pojača kontrolu čišćenja snega i leda ispred poslovnih lokala, stambenih zgrada, autobuskih stajališta, otvorenih tržnih centara, kao i kontrolu uklanjanja ledenica.

Zatražena je puna mobilnost poverenika civilne zaštite, njihovih zamenika i sekretara mesnih zajednica, koji su u obavezi da budu u stalnom kontaktu sa Operativnim centrom Odeljenja za vanredne situacije i Kancelarijom za vanredne situacije.

Gradski štab za vanredne situacije uputio je apel vlasnicima da pravilno parkiraju svoja vozila, kako bi službe zimskog održavanja mogle nesmetano da funkcionišu.

Zbog nepropisno parkiranih vozila problema sa čišćenjem snega bilo je u Ulicama Strahinjića Bana, Gnjilanskoj, Zelengorskoj i delu Hilandarske.

Najnovije vesti