Gradska uprava i javne službe uvode digitalne servise

Grad Vranje i Gradska uprava Vranja učestvuju u implementaciji projekta koji će građanima omogućiti instant plaćanje svojih obaveza, odnosno usluga, skeniranjem QR kodova.

- Vranjska lokalna samouprava prepoznata je kao pionir u uvođenju digitalnih servisa, a u projektu učestvuje u saradnji sa kabinetom predsednice Vlade RS – Tima za reformu javne uprave, Kancelarijom za IT i eUpravu i Narodnom bankom Srbije - navodi se na zvaničnom gradskom sajtu.

Na sastanku koji je ovim povodom održan u Vranju, gradonačelnik Slobodan Milenković, načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović i zamenica načelnika Tanja Spasić razgovarali su sa direktorima i predstavnicima javnih ustanova i preduzeća o stvaranju uslova za primenu ovog servisa.

- Grad Vranje poslao je pismo o zainteresovanosti i već početkom septembra biće održan sastanak pojedinih JLS, među kojima će biti i Grad Vranje, sa predstavnicima kabineta predsednice Vlade RS i NBS.

Na sastanku će biti reči o tehničkim detaljima uvođenja novog sistema plaćanja na nivou lokalne samouprave.

Realizacijom projekta, Grad Vranje i Gradska uprava omogućiće građanima i privredi lakše ispunjenje redovnih obaveza, a korist bi imao i primalac jer se sredstva prenose za samo par sekundi i odmah postaju raspoloživa - navedeno je u saopštenju nakon sastanka.

Najnovije vesti