Gradska slava: Za bolje sutra u izazovnim vremenima (FOTO, VIDEO)

U Vranju je Svetom arhijerejskom liturgijom, koju je služio episkop vranjski Pahomije sa sveštenstvom i tradicionalnim litijama, obeležena gradska slava, Duhovski ponedeljak.

Litije su se kretale ulicama: Vula Antića, Karađorđevom, Save Kovačevića i Cara Dušana, do zgrade Skupštine grada.

Potom je u porti Sabornog hrama obavljeno rezanje slavskog kolača i priređena svečana slavska trpeza.

Gradonačelnik Slobodan Milenković čestitao je slavu građanima Vranja, ističući da nas "ovaj dan podseća na istinske vrednosti čovekoljublja i samopregora".

- Uvažavajući sva moralna i ljudska načela, doprinos svakog od nas treba da se ogleda u pobedi razuma nad mržnjom, dobrote nad zlom.

Sve blagodeti nastaju iz ljubavi, a naša zajednička ljubav je naš Grad.

Zahvalan sam građanima koji prepoznaju naše namere i napore za bolje sutra u ovim izazovnim vremenima - rekao je gradonačelnik Milenković.

Čestitke Bulatovića i Antića

Povodom Gradske slave, javne čestitke uputili su predsednik lokalnog SNS i narodni poslanik Slaviša Bulatović, te šef vranjskog SPS-a Zoran Antić.

- U ime rukovodstva Srpske napredne stranke Vranje, sveštenstvu Sabornog hrama Svete Trojice i građanima od srca čestitam gradsku slavu Duhovski ponedeljak, sa željom da u godinama pred nama naš grad bude lepši i bolji, i da ovu i sve naredne slave proslavimo u zdravlju i blagostanju.

Da bismo na najbolji način iskoristili šanse koje su pred nama, potreban nam je samopregoran rad, zajedništvo i saradnja - napisao je Bulatović.

Lider SPS Antić čestitao je sugrađanima slavu preko društvenih mreža.

- Drage moji Vranjanke i Vranjanci, srećna Vam Slava našeg grada Vranja, Duhovski Ponedeljak, slavili je na mnogaja ljeta - poručio je Antić.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...