Grad se dodatno zadužuje, ponajviše zbog uređenja Slobodne zone

Odbornici Skupštine grada usvojili su Predlog Odluke o zaduživanju Grada Vranja za 2019. godinu.

Obrazlažući Predlog, član Gradskog veća Bojan Kostić je rekao da će najveći deo sredstava u iznosu od 140 miliona dinara biti iskorišćen za infrastrukturno opremanje Industrijske zone u Bunuševcu, uređenje mesnih zajednica, rekonstrukciju ulice Bore Stankovića, kao i za sufinansiranje projekata sa nadležnim ministarstvima.

- Na dan 31. 12. 2018. godine, ukupan dug Grada iznosio je 681 milion dinara, što je 63.4% mogućeg zaduživanja za 2019. godinu.

To, zapravo, znači da Grad Vranje može povući sredstva u visini od 393 miliona dinara.

Jedan od razlog za donošenje Odluke o zaduživanju jeste i uvođenje Centralnog sistema registra faktura, koji obavezuje lokalne samouprave da sva zaduženja izmire u roku od 45 – 60 dana.

Još jednom, iznos od 140 miliona dinara koristićemo krajnje racionalno, u najvećoj meri za finansiranje kapitalnih projekata - rekao je Kostić.

U nastavku sednice, odbornici Skupštine grada usvojili su i Predlog Odluke o lokalnim komunalnim taksama, Predlog Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina i Predlog Odluke o raspolaganju stanovima u javnoj svojini.

Najnovije vesti