Grad sa milion i po pomogao domaćinstvima pogođenim poplavama

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i gradski većnici Danijela Milosavljević i Nebojša Stamenković obišli su u sredu selo Zlatokop, najviše pogođeno poplavnim talasom u januaru ove godine.

Milenković je prilikom obilaska istakao da je grad Vranje odmah reagovao i preduzeo sve mere kako bi se pomoglo ugroženim domaćinstvima. ,

- Grad je finansijski pomogao 20 domaćinstava, s tim što nisu svi dobili isti iznos, već u zavisnosti od štete koja je nastala od poplave.

U tu svrhu iz budžeta grada izdvojena su sredstva u visini od blizu milion i po dinara.

Novčanu pomoć je grad odmah isplatio ugroženim domaćinstvima kako bi mogli da saniraju deo štete izazvane poplavama i imaju elementarne uslove za život.

Nakon toga, u razgovoru sa poljoprivrednim stručnjacima došli smo do saznanja da je poplavljeno zemljište kontaminirano i da bi trebalo izvršiti dekontaminaciju.

Zato smo danas vlasnicima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava uručili mikrobiološki preparat UNI-MAX, u količini od 50 kilograma po domaćinstvu - rekao je gradonačelnik.

Grad Vranje obezbedio je 25 tona ovog preparata koji će, osim meštana Zlatokopa, dobiti i registrovana poljoprivredna gazdinstva na katrastarskim opštinama Pavlovac, Donje Trebešinje, Donji Neradovac i Ribince, i to na površini od 260 hektara.

Za nabavku ovog preparata iz budžeta grada izdvojeno je milion dinara.

Milenković je podsetio da će preko Кancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije 41 domaćinstvo koje je ispunilo propisane kriterijume dobiti dodatnu novčanu pomoć.

Nakon sprovođenja postupka, verifikacije i izrade rešenja, isplata novčano – solidarne pomoći biće na tekući račun podnosioca zahteva.

Gradonačelnik Milenković sa saradnicima obišao je i nekoliko domaćinstava.

U razgovoru sa meštanima istakao je da je u Zlatokopu prioritet rešavanje kanalizacione mreže i najavio početak radova tokom leta.

Najnovije vesti