Grad raspisao javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje

Grad Vranje raspisao je javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencija za samozapošljavanje u 2021. godini, saopšteno je u četvrtak iz Gradske uprave.

Subvencije za samozapošljavanje namenjene su nezaposlenima koji se vode na evidenciji Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Vranju "za otpočinjanje poslovne delatnosti u oblastima proizvodnja, zanatstvo i usluge".

Prednosti imaju kategorije teže zapošljivih lica (mladi do 30 godina starosti, žene, dugoročno nezaposleni (na evidenciji duže od 12 meseci), osobe sa invaliditetom, Romi i ostali).

Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se u jednokratnom iznosu do 250.000 dinara radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, kao i osnivanja privrednog društva, ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos.

"Nezaposleni koji ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost i po tom osnovu izmiruje doprinose za obavezno socijalno osiguranje najmanje 12 meseci, počevši od dana otpočinjanja obavljanja delatnosti", navodi se.

Zahtev sa biznis planom i dokumentacijom podnosi se Gradu Vranju, na adresu Kralja Milana 1, neposredno ili putem pošte na propisanom obrascu koji se može preuzeti sa sajta Grada Vranja.

Najnovije vesti